Farmors Lyckas
gårdsbutik

Bakgrunden till gårdsbutikerna

Vi är stolta över att vara 17:de generationens lantbrukare! Farmors Lycka är ett familjeföretag med marker i östra Skåne som i grunden pysslar med lantbruk. På våra marker odlas det som vi sedan förädlar till kallpressad rapsolja och fodergrödor till våra djur. Vi tror på den lokalproducerade maten och vill erbjuda dig möjlighet att ta del av det som vår gård ger. I samarbete med lokala aktörer förädlar vi produkter, exempelvis vår rapsolja och våra charkuterier.

Bilder från gårdsbutiken

Detta hittar du i våra butiker

Ägg

Högsta hönset Kajsa och hennes systrars färska ägg hittar ni i våra gårdsbutiker på Österlen. Vi odlar, lagrar och tillverkar vårt foder till våra höns själva vilket är klimatsmart och gör att vi sticker ut från mängden. Vi har ökat innehållet av de fleromättade fettsyrorna och de kraftfulla oxidanterna i äggen genom vårt foder.

Kallpressad rapsolja

Vi odlar vår raps på bördiga Österlen och pressar den väldigt skonsamt till olja. Den kallpressade rapsoljan finns som neutral, örtolja, chiliolja och rökt olja.

Fläskkött

Kött från våra grisar finns i alla dess former… Kotletter, karrébit, fläskfärs, hamburgare och mycket mer. Vi producerar även eget foder till de glada grisarna. Vi har grisar som går både ute och inne.

Charkuterier

Ni hittar även charkuterier i våra butiker såsom korv, lufttorkad skinka, kallrökt skinka, varmrökt skinka och lite annat smått och gott. Köttet kommer från vår gård men tillsammans med lokala aktörer tillverkar vi supergoda charkuterier!

Lamm

På gården finns även de klimatsmarta Gottlandslammen som hjälper till att bevara den biologiska mångfalden och håller vårt fina landskap öppet. I våra butiker hittar du lammkotletter, lammskinka och lammfärs. Vi tar även vara på pälsen och säljer fårskinn, kudde och annat fint. Vi får även gjorda fina figurer av ullen efter att fåren blivit klippta. Kontakta oss om du är intresserad av fårskinn så hjälper vi dig gärna!

Annat smått och gott

Vi lagar även annat i köket som sedan säljs i butiken. Du hittar bland annat rostad müsli & fröknäcken gjorda med hjälp av vår egna rapsolja. Även annat smått och gott finns att botanisera bland.

Här finns gårdsbutikerna

 Adress Ravlunda: Tostarödsvägen 39 Kivik 

Adress Ö. Herrestad: Löneboställsvägen 44 Gärsnäs

Öppettider

Öppet varje dag mellan 7-16

Boka din vistelse på
Farmors Lycka

Hitta lediga rum och boka online!