Bokningsvillkor

BESTÄLLNING OCH BEKRÄFTELSE
En beställning bindande i och med att den har bekräftats. Detta kan ske muntligen eller skriftligen. Vid beställning är ni skyldig att uppge namn, adress, ankomst och avresedatum.

ANKOMST OCH AVRESA
Tillträde till rummen är kl. 15.00 ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet kl.10.30 Rummet är reserverat för ankomst senast kl. 18.00 Kommer ni senare måste ni meddela oss.

AVBESTÄLLNING OCH UTEBLIVEN ANKOMST
Avbeställning ska ske senat kl. 12.00 3 dagar innan ankomstdagen. Avboka på 0414-74039 eller mail till boka@farmorslycka.se. Uteblir ni utan avbeställning eller avbeställer senare än kl. 12.00 3 dagar innan ankomstdag får ni betala för ett dygn.
Särskilda villkor gäller gruppbokning/paket och arrangemang, se nedan.

TIDIG AVRESA OCH VISTELSE PÅ OBESTÄMD TID

Avreser ni tidigare än bestämd tidsperiod, betalar ni för den period ni har vistats hos oss plus ytterligare ett dygn efter den tidigare avresan. Bor ni på obestämd tid och förlänger vistelsen med ett dygn i taget meddela avresa senast kl.12.00 innan avresedagen. Kan vi inte längre låta er disponera rummet har ni rätt att få veta detta senast kl.12.00 dagen före avresa.

VÅRA SKYLDIGHETER
Kan vi inte ge er rum så som överenskommet, har du rätt att utan merkostnad få ett likvärdigt eller bättre rum på hotellet eller på hotell med likvärdig standard.

DINA SKYLDIGHETER
Ni måste vårda rummet väl. Följa de regler och anvisningar som gäller hos oss. Ni ansvarar själva för eventuella skador på fastigheten och dess inventarier som uppkommit genom någon i ert sällskap varit vårdslös. Alla våra rum är rökfria. Vid överträdelse av rökförbud har vi rätt att debitera för eventuella extra tvätt kostnader. Rökning är endast tillåten utomhus. Ett rum finns med möjlighet ta med husdjur med egen ingång. Husdjur ej tillträde till huvudbyggnad. Ni har ett eget ansvar för värdesaker på rummet.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL
Rum för funktionsnedsatta.
Vi har ett rum för funktionsnedsatta, meddela oss detta i samband med beställning så vi kan kontrollera att det är ledigt och vi har möjlighet att ställa iordning detta rum på bästa sätt.
Mat: Om ni har särskilda önskemål vad gäller mat, måste detta uppges vid bokningstillfället så vi med säkerhet kan tillgodose era behov.

BETALNING
Huvudregeln är att du betalar ankomstdagen vid incheckning. Vi accepterar de vanligaste kontokorten. Du kan också betala i förskott. Andra regler kan gälla vid flerdygnshyra.

SÄRSKILDA VILLKOR VID GRUPPBOKNING/PAKET/STORHELGER OCH ARRANGEMANG
Med gruppbokning menas bokning av fler än 3 rum vid bokningstillfället.
Med paket/arrangemang menas sambokning av aktivitet/mat i kombination med eller utan boende.
Storhelger Jul, Påsk, Valborg, Kristi himmelsfärd, Midsommar, Allhelgona – helg.
Exempelvis konferens eller hyra av endast lokal.
Beställaren är också betalningsskyldig för arrangemanget.

AVBESTÄLLNING OCH UTEBLIVEN ANKOMST
Avbeställning ska ske skriftligen senast 30 dagar innan ankomstdagen. Avbeställningen senare än 30 dagar innan ankomstdag debiterar vi 50% av hela beställningens värde/överenskommet pris fram till en vecka innan. Avbeställning sista 7 dagarna innan ankomstdag debiterar vi fullt pris.

BETALNING
I samband med bokning betalas en anmälningsavgift på 15% av beställningens värde.
Resterande del betalas in senast 7 dagar innan arrangemanget ska äga rum av beställningens värde.